Om EB

Al lavoro

Elisabetta Bosettis italienske uddannelse, baggrund og erfaring har givet hende en solid base som kunstkonservator.
I Danmark har hun bygget videre på sin profession, blandt andet gennem ansættelser ved private og offentlige konserveringsværksteder, og ved at læse kunsthistorie på Københavns Universitet.

Hendes speciale er projektstyring indenfor vægmalerier. I løbet af hendes mangeårige erfaringer, har hun deltaget, både som samarbejdspartner og projektleder, i adskillige konserveringsprojekter på monumenter og kunstværker af national og international betydning i Danmark, Italien og i en kort periode også Storbritannien.
For at vedligeholde hendes faglige kvalifikationer, har hun altid holdt sig á jour, især i forbindelse med nye konserveringsteknikker og metoder. Hun deltager jævnligt i internationale kongresser, faglige temamøder og efteruddannelseskurser.

Elisabetta Bosetti har i øvrigt jævnligt fungeret i Danmark som praktikvejleder for studerende, fra italienske konservatorskoler, under deres obligatoriske praktikperiode.

Elisabetta Bosetti er medlem af ICOM (International Council of Museums), NKF-DK (Nordisk Konservatorforbund Danmark) og Cesmar7 (Italiensk “Centre for the Study of Materials for Restoration”).

Publicerede artikler:

”A Comparative Study of the Use of Aquazol in Paintings Conservation”, e-Conservation Magazine, Issue No. 24, Autumn 2012 – kan læses her

”Tiden tærer – også på malerier”, NYT, juni-august nr. 107, Nationalmuseet, 2005

Advertisements